search
top

Serviciul Secret al Rezervistilor

România ar putea fi înțesată de super-spioni americani.

Pentagonul a inițiat un serviciu secret paralel

Postat la: 13.05.2012 16:06 | Scris de: ZIUA NEWS

Bogdan Comaroni

În toată frenezia politică de la noi au trecut neobservate câteva știri externe din zona serviciilor secrete, de natură să ne îngrijoreze. Una ar fi că Pentagonul nu mai are încredere în proprii agenți sub acoperire și s-a decis să înființeze un nou departament ultra-secret, care va funcționa în diferite zone ale globului.

Este vorba despre ofițeri clandestini, infiltrați în structuri ale armatelor locale, ale ofițerilor activi din aceste teritorii, dar și în zona structurilor paralele, a ofițerilor disponibilizați, ori a rezerviștilor. Informația a fost publicată de Associated Press, la 23 aprilie a.c., de unde a fost preluată și analizată de mai multe ziare internaționale.

Cităm, în continuare, din „The Guardian”, o publicație care a mers mai departe pe firul dezvăluirilor: „Pentagonul își redenumește și își reorganiează spionii, trimițând mai mulți ofițeri sub acoperire să lucreze în paralel cu agenți ai CIA, ca să culeagă informații secrete din țări precum Rusia, China, Europa de Est, dar și alte țări foste sau actual comuniste, indiferent de alianță, după mai bine de zece ani în care obiectivele au fost exclusiv din zonele de război.

Sute de agenți vor face parte din noul Defense Clandestine Service (Serviciul Clandestin de Apărare). Extrași de la Defense Intelligence Agency, aceștia vor seconda echipele de agenți sub acoperire ai CIA aflate deja la fața locului, în zone care necesită acum mai multă atenție.

 

Departamentul Apărării a trimis deja de mai multă vreme astfel de ofițeri în țările menționate. Aceștia sunt specialiști în terorism, arme de distrugere în masă etc., care nu operează în cadrul ambasadelor și nici în locațiile deja adjudecate de CIA.

Dar sunt la fel de bine acoperiți ca și partenerii lor locali din CIA. Aceștia răspund direct la vârful intelligence-ului local, de regulă șeful CIA pe zonă. Măsura e menită să sporească personalul ofițerilor de informații locali, care în ultima decadă au fost disponibilizați în zonele de conflict ale lumii.

Pe de altă parte, specializarea militară a acestora este superioară agenților de teren folosiți până acum de CIA. Aceste schimbări în intelligence-ul american au fost determinate de Secretarul Apărării pentru Informații Michael Vickers, în acord cu șeful National Clandestine Service (Serviciul Clandestin Național), parte a CIA, coordonat de Leon Panetta” (23 aprilie 2012, The Guardian, citând informații Associated Press).

Au fost rezerviștii ținta unui ultra-spion?

La 23 aprilie, a apărut informația, scursă de la un ofițer de serviciu secret al Pentagonului, căruia i s-a protejat identitatea. Oficial, niciuna din autoritățile americane nu a recunoscut existența acestui serviciu ultra-secret militar.

Tot din aceste informații, ziariștii de la „The Guardian” au aflat că serviciul cu pricina funcționează de mai multă vreme, posibil de la începutul anului în curs.

În acest context, devine interesantă o a doua știre trecută cu vederea de public. Ea a apărut pe siteurile unor agenții de știri românești, dar nu pe fluxurile principale. „Joi, 11 aprilie a.c., un expert al Pentagonului a avut o discuție cu reprezentanți ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)”.

O altă informație apărută pe siteurile din sfera de influență a „rezerviștilor” afirmă că o întâlnire similară ar fi avut loc cu grupul de atitudine din jurul fostului ofițer Alexandru Gheorghe, cunoscut publicului prin intervenția sa din Piața Universității, de la protestele de la începutul acestui an, în urma cărei intervenții a fost trecut în rezervă. Alexandru Gheorghe, întrebat de ZIUA, a declarat că el personal nu s-a întâlnit cu niciun ofițer al Pentagonului și că dacă întâlnirea a avut loc la sediul SCMD, atunci el nu a participat la acea întâlnire. De altfel, el candidează acum în alegerile locale pentru Primăria Sibiu. Alexandru Gheorghe confirmă, însă, că are legături cu SCMD, dar nu și cu experți ai Pentagonului.

Se pune, totuși, întrebarea: este acest „expert al Pentagonului” unul din oamenii Defense Clandestine Service care acționează pe teritoriul țării noastre?

Este important faptul că se încearcă penetrarea sferei de influență a Armatei, chiar și cu ofițeri care fac parte din cadrele disponibilizate. Este posibil ca aceștia să fie mult mai dispuși să „scurgă” informații pe fondul unei nemulțumiri generale din Armată.

Un „Big Brother” și mai mare

Cum rămâne, atunci, cu alianța noastră la NATO? În baza acordului, ofițerii noștri de informații colaborează cu reprezentanții serviciilor secrete americane pe teritoriul țării noastre, fapt ce nu contravine Legii Siguranței Naționale atâta vreme cât România face parte din NATO.

Dacă, însă, ofițeri ai serviciului clandestin penetrează alte zone de informații, de care agenții noștri habar n-au, nu mai este un fapt firesc, sub incidența Alianței. Firește că la această chestiune, șefii serviciilor secrete românești nu vor răspunde.

 

 

top